Yen cedhak dolar kaping pitung wulan; Hong Kong, Argentina ngrasakake pencegahan risiko bahan bakar

Yen dagang cedhak karo pitung wulan nglawan dolar ing dina Selasa, amarga kerusuhan ing Hong Kong lan gyrations ing pasar Argentina nambah risiko pelanggaran risiko investor lan njaluk permintaan mata uang Jepang sing aman.

Yen ana ing 105.495 saben dolar sawise nyikat 105.050 sewengi, paling kuat wiwit 3 Januari.

Mata uang Jepang, sing narik arus penerbangan-kanggo-aman nalika jaman kerusuhan pasar, wis ana ing sikil sing padhet wulan iki, didhukung dening faktor kayata ketegangan perdagangan AS-China lan prospek pengurangan dana moneter dening Federal Federal Reserve.

Mata uang wis entuk rangsangan seger saka kerusuhan ing Hong Kong, ing ngendi bandara internasional ditutup menyang penerbangan pirang-pirang jam dina Senin ing tengah demonstrasi. Asil pemilihan utama Surprise ing Argentina, sing ngasilake dalan ing mata uang, saham lan obligasi peso negara, uga nambah dhukungan.

"Iki 'risiko mati' ing pasar sing diasilake dening acara ing Hong Kong lan Argentina sing njaluk permintaan yen yen," ujare Yukio Ishizuki, strategi mata uang senior ing Daiwa Securities. "Spekulator nambah posisi sing dawa ing yen."

"Pancen ora ana tandha-tandha babagan advance yen tetep," tambah Ishizuki. "Target sabanjure yaiku yen nilai sing paling dhuwur yen dolar yen wiwitan dolar ing wulan Januari, nanging malah ambang kasebut ora bakal nemoni alangan iki."

Mata uang Jepang wis entuk suwene patang dina dagang nalika dolan ijo. Langkah sing ngluwihi 104.100 saben dolar, skala paling dhuwur taun iki ing wiwitan wulan Januari, bakal njupuk yen menyang tingkat paling dhuwur wiwit Nopember 2016.

"Penyebaran ing antarane AS lan Jepang ngasilake dolar / yen dadi mudhun, sanajan kekuwatan pasar ekuiti global saiki," ujare Junichi Ishikawa, strategis senior FX ing IG Securities ing Tokyo.

Hasil Keuangan AS wis mandheg mandheg saka keprihatinan ekonomi global lan prospek tarif pemotongan Fed ing wulan-wulan ngarep. Penyebaran ing antarane asil ASN lan Jepang kanthi taun 10 taun mudhun dadi sempit wiwit November 2016 wulan iki.

Euro (EUR =) mencelup 0.25% dadi $ 1.1188, menehi hasil sing andhap asor ing dina sadurunge.

Mata uang tunggal wis luwih dhuwur ing dina Senin sawise ngasilake obligasi Italia mundur saka tingkat dhuwur limang minggu kanthi lega, agensi peringkat Fitch tetep ora tetep ngasilake rating kredit negara.

Prospek jangka panjang kanggo euro tetep surem karo Bank Pusat Eropa sing umume bakal ngamanake kabijakan wiwit awal September lan isih kuwatir marang Italia, ing ngendi timbalan perdana menteri lan pimpinan partai suku kanan Matteo Salvini njaluk pemilihan awal.

Dolar Australia nyusup 0.15% dadi $ 0.6759 nalika yuan Tiongkok nemokake daya tarik sawise Bank Rakyat China nyetel tingkat titik tengah paling murah 11 taun nanging level sing luwih kenceng tinimbang sing diarepake.

Aussie wis ilang 0.5% ing dina sadurunge, ngrasakake simpati karo yuan ing tengah-tengah tandha kemajuan ing hubungan perdagangan AS-China. Aussie sensitif babagan pembangunan ing China, mitra dagang paling gedhe ing Australia.

Peso Argentina kalah kira-kira 15% dadi 52.15 saben dolar dina Senin sawise nyuda level paling murah sepanjang 61.99.
 
Wedi yen bisa mbatalake kebijakan intervensi, lan kanthi nambah utang, bisa nggayuh pasar sawise Presiden Argentina, Mauricio Macri, ilang saka wates sing luwih dikarepake kanggo oposisi ing primere presiden.
================================================================= =============================
Kudu luwih akeh bathi untung lan robot sing aman, ing kene portofolio penasihat ahli dagang ing pasar Forex karo Metatrader 4 (14 pasangan mata uang, 28 robot forex)


https://forexfactory1.com/p/EuHp/

https://forexsignals.page.link/RealTime
================================================================= =============================