Cara Investasi Uang: Panuntun Pemula?

Cara Investasi Uang: Pandhuan Beginner

Apa sampeyan pengin sinau babagan investasi nanging ora ngerti kepiye? Kita wis nggabungake pandhuan iki kanthi gampang kanggo nandur modal kanggo pemula kanggo nyetel sampeyan ing dalan sing bener kanggo nglindhungi lan nambah dhuwit sing entuk dhuwit.

Sapa sing Bisa Investasi?
Mungkasi bat, ayo njawab pitakonan iki: Sapa sing bisa nandur modal?

Jawaban iki pancen prasaja: Sapa wae!

Kita duwe gambar iki ing kepala investor kayata katon kaya wong lanang saka game Monopoli utawa kaya Gordon Gekko saka Wall Street.

Sawise wektu, sing bisa uga bener. Sawise kabeh, wis-makmur wong iku sing gedhe-gedhe karo awis nyisakke lan wektu kanggo devot menyang pasar saham.

Nanging, iku ora ana maneh. Utamane amarga internet, investasi wis didhokratis. Ing kasunyatan, sampeyan bisa miwiti mung sawetara dolar.

Sapa - tanpa umur, jender, income, etc. - bisa miwiti nandur modal dina iki.

Apa Sampeyan kudu Invest Money?
Aku wis krungu crita sing padha saka akeh wong aku ngerti: "Apa titik investasi? Aku duwe dhuwit sethithik kanggo nandur modal sawise ninggalake tagihan. Mesthi wae aku ora bakal bisa nggawe bedane, utawa aku bakal kelangan kabeh! "

Pisanan dhisik dhisik. We kene ing Investor Junkie pasti ora pengin sampeyan ilang kabeh. Mulane awake dhewe ngelekake wong-wong mau tumrap laku resik kaya dagangan dina. Tujuan kita kanggo nyedhiyani sampeyan kanthi aman, cara sing lestari kanggo tuwuh dhuwit kanggo acara penting kayata pensiun utawa pendidikan kuliah bocah-bocah. Kita mesthi ora pengin sampeyan gamble sing endhog nest berharga adoh!

Minangka titik liyane - ora gadhah kathah dhuwit kanggo miwiti nandur modal - sampeyan bakal kaget carane sethitik dadi cara sing dawa. Iku thanks kanggo daya kapentingan senyawa.

Kanthi kapentingan senyawa, wektu ing sisih sampeyan.
Ayo sayang sampeyan umur 25 lan sampeyan bisa narik $ 5,000 saben taun kanggo nandur modal. Iku dhuwit sing bisa uga diumpetake saka bonus liburan saka pimpinan lan pratelan ulang taun saka anake olih 'Bibi Mabel.

Oalah, yen sampeyan nandur modal $ 5,000 saben taun kanggo 40 taun, yen sampeyan 65 lan siap pensiun, sampeyan bakal ngentèkaké mung $ 200,000. Nanging yen sampeyan kudu nyedhiyakake dhuwit kasebut kanthi aman, nyatakake yen bali taunan% 7, sampeyan bakal nggawe $ 1,068,048. Luwih saka $ 1 yuta!

Lan yen sampeyan nambah kontribusi saben wulan, sampeyan bakal weruh dhuwit luwih akeh nalika wektu kanggo pensiun. Mesthi, senadyan Millennials wis siap tundhuk kanthi apik, sapa wae bisa entuk manfaat.

Nanging, kanthi cepet sampeyan miwiti nandur modal, luwih apik - sanajan sampeyan isih enom.

Kene sawetara langkah-langkah penting sing kudu sampeyan gunakake nalika sampeyan miwiti lelungan kekayaanmu.

Nalika Wis Wektu Kanggo Mulai Investasi?
Jawaban kanggo pitakonan iki mesthine ora bisa diakoni. Jawaban jelas saiki! Elingi, kaya sing dakkandhakake, wektu iku ana ing sisihmu. Supaya gaweyan sing paling akeh.

Saiki, mesthi, carane sampeyan nandur modal lan apa sampeyan kudu nandur modal bisa beda-beda kanthi umur. Umpamane, yen sampeyan umur 30, wis sawetara dekade sadurunge sampeyan pensiun. Sampeyan bisa muter karo investasi jangka panjang kayata saham sing bakal banget beboyo kanggo wong ing titik pensiun. Sawise kabeh, saham bisa ilang kanthi cepet, nanging yen sampeyan duwe 30 luwih akeh taun sadurunge sampeyan butuh dhuwit, sampeyan bisa mbayar supaya gamble kasebut.

Yen sampeyan lagi nyedhaki umur pensiun, sampeyan pengin fokus kanggo njaga apa sing wis ana. Luwih aman, investasi sing stabil - utamané manawa ana dividen sing kasedhiya - dadi pilihan sing luwih apik kanggo sampeyan.

Apa Apa Sampeyan Investe?
Sadurunge sampeyan miwiti nandur modal dhuwit, sampeyan kudu duwe pangerten saka macem-macem jinis kelas aset sing kasedhiya kanggo investor saiki. Kita bisa netepake "kelas aset" mung minangka klompok jinis investasi sing padha. Sampeyan bisa nandur modal ing kelas aset utawa akeh. Campuran kelas aset bisa menehi sampeyan portofolio sing bisa ngetung lan bisa mundhak. Contone, real estate uga bakal munggah nalika saham mudhun! Gabungan kelas aset ing portofolio sampeyan asring disebut alokasi aset.


Kudu luwih akeh bathi untung lan robot sing aman, ing kene portofolio penasihat ahli dagang ing pasar Forex karo Metatrader 4 (14 pasangan mata uang, 28 robot forex)


https://forexfactory1.com/p/EuHp/

https://forexsignals.page.link/RealTime



Kene kelas aset dhasar kanggo investor:

Equities: Sacara dasar, saham. Sampeyan duwe saham ing soko.
Pendapatan Tetap: Uga dikenal minangka utang. Sampeyan ngutangi dhuwit kanggo pemerintah utawa institusi lan bakal dibayar kanthi rega. Conto kalebu obligasi lan sertifikat simpenan.
Awis: Uga kalebu setara awis. Sampeyan nandur dhuwit ing akun tabungan sing migunani, umpamane.
Real Estate: Kene sampeyan nduweni sifat fisik.
Commodities and Precious Metals: Minangka real estate, sampeyan duwe barang fisik - dadi emas, lenga utawa daging babi. Sampeyan bisa dagang, nanging sayang banget, sampeyan jarang kudu nguasai wong-wong mau.
Futures lan Derivatives Liyane: Sampeyan duwe dagang (berjangka, opsi, etc.), Nilai sing gumantung ing aset sing ndasari. Iku rumit, nanging sampeyan bisa maca liyane kene.
Apa Gaya Investasi Sampeyan?
Yen sampeyan kaya paling akeh, sampeyan wis disabetake dadi salah sijine kuis Facebook sing goofy: Star Trek Alien Are You? Keju Stinky Prancis Cocog Panjenengan Pribadi? Sampeyan ngerti pengeboran.

Inggih, punika ingkang paling saé ingkang migunani: Apa Gaya Investasi Panjenengan?

Cara sing bener kanggo njawab pitakonan iki yaiku kanthi jujur ​​karo sampeyan dhewe. Priksa loro profil investor utama lan nemtokake sing cocok karo gaya investasi sing paling apik.

Apa statement sampeyan setuju karo?

"Aku luwih seneng nduwe profesional ngelola investasi kanggo aku." Yen sampeyan luwih seneng "nyetel lan lali," sampeyan bakal seneng nganggo penasehat robo. Padha nindakake kabeh sing abot kanggo sampeyan! Nanging, sampeyan bisa nemokake kekurangan kontrol apa sing sampeyan nemtokake kanggo matesi.
"Aku seneng nggawe riset lan milih investasi dhewe." Apa sampeyan seneng pendekatan tangan? Yen sampeyan kepengin nggawe riset lan ngontrol apa sing ana ing portofolio sampeyan, sampeyan bisa dadi investor DIY. Sampeyan bakal nggoleki paling apik kanthi nemokake broker paling apik, nyithak lengen klambi lan nyambut gawe.
Pilih Strategy Investment Panjenengan
Sadurunge miwiti nandur modal, sampeyan kudu mikir babagan jenis strategi sing pengin digunakake. Langkah iki nyedhiyakake nemtokake apa sampeyan financial gol - kalebu apa sing sampeyan nyimpen lan nandur modal kanggo, nalika acara sing bakal kelakon, lan carane akeh sampeyan bakal perlu.

Ana akeh strategi finansial sing beda kanggo milih saka, saka saham lan dana kanggo real estate lan kredit peer-to-peer. Sawetara Sastranegara mbutuhake sampeyan kanthi aktif melu investasi, dene liyane "nyetel lan lali."

Ora kabeh strategi investasi bakal bisa kanggo kabeh wong. Mulane sampeyan kudu nganggep situasi financial - saiki lan mangsa - pisanan.

Punika minangka dhaptar cepet saka sawetara strategi investasi paling populer:

Tuku-lan-Tahan Nandur: Sampeyan lagi ing wektu sing dawa. Strategi jangka panjang iki nyedhiyakake tuku saham saiki lan nyekeli wong-wong mau nganti pirang-pirang taun, nalika bakal mumpuni maneh.

Wutah Investasi: Akeh dolanan kasebut luwih cendhek tinimbang apa sing bakal diwenehake karo tuku lan terus. Kanthi investasi nandur, sampeyan tuku saham sing pangentukan dijaluk kanggo ngluwihi pasar sakabehe.

Real Estate: Apa iku tuku saham ing project crowdfunding utawa mbenakake lan flipping omah dening dhewe, nandur modal nyata bisa antarane investasi paling nggumunake lan short-term metu ana. Nanging, uga akeh resiko.

Peer-to-Peer Lending: Kanggo tujuan kita, iki kalebu nggunakake platform kayata Lending Club utawa Prosper. Sampeyan nandur modal ing cathetan interest-bearing notes sing ora tanpa resiko nanging duwe potensial gedhe kanggo investor.

Kita wis nggawe guide karo sawetara panggonan wiwitan sing apik kanggo pamula. Coba deleng lan pitakon sawetara pitakon sadurunge nemtokake dalan sing bakal ditindakake ing perjalanan investasi sampeyan.

Cara Netepake Anggaran Investasi
OK, supaya budgeting bisa njaluk rap ala (lan mungkin ora saben wong kudu duwe). Nanging ing kasunyatan, gadhah anggaran bisa dadi banget mbiyantu nalika nerangake nyimpen dhuwit kanggo nggunakake investasi. Nalika nggawe anggaran sampeyan, manawa sampeyan kudu nyakup dhuwit kanggo investasi.

Saiki, ana akeh cara kanggo nyusun lan njaga anggaran. Ora kudu ilmu roket. Sampeyan bisa nggunakake spreadsheet lan mung kertas lan pena. Utawa sampeyan bisa nggunakake salah siji saka layanan online mbiyantu sing ngangkat abot kanggo sampeyan. (Betterment nduweni budgeting gratis lan piranti lunak keuangan pribadhi sing disaranake.) Iku uga penasehat robo, supaya sampeyan bisa miwiti nandur kanthi cepet ing wektu sing padha!

Ngurangi Beban lan Beban Dana
Biaya investasi - misale, biaya - bisa njupuk potongan sing dibiyantu metu saka pengembalian sampeyan. Supaya manawa sampeyan ora nyuwara.

Ana akeh macem-macem jenis biaya - kabeh saka biaya pangopènan akun kanggo mupangatake dana. Lan ana akeh cara kanggo ngilangi utawa ngindhari wong-wong mau kabeh!

Saben jinis investasi ngetokake dhuwit dhewe. Nanging, ing kene sampeyan kudu ngisi biaya paling umum:

Biaya Pangopènan Akun: Biasane biaya tahunan ngisor $ 100. Iki ragad kerep diuripake yen sampeyan mencet saldo minimal ing akun investasi sampeyan.
Komisi: Rata-rata flat saben perdagangan utawa jumlah sing rata lan persentasi saben dagang. Jumlah iki bakal beda-beda gumantung marang maklar lan dana sing ditindakake.
Beban Reksa Dana: Salah siji saka ngarep, mburi, utawa kombinasi saka loro. Iki kadhangkala bisa dibebasake yen dana dianakake ing akun broker karo broker sing padha.
Biaya 12b-1: Beban mbayar internal kanggo reksadana. Iki bakal ngurangi rega dana kanthi nganti 1% lan bakal dijupuk kanthi otomatis saben taun.
Biaya Manajemen utawa Penasehat: A ragad mbayar kanggo penasehat sing ngatur akun. Iki bisa nambah nganti ewu dolar saben taun, kabeh bisa dicegah yen sampeyan ngatur akun dhewe.
Kita wis nliti sawetara produk sing gratis. Nyatane, salah sijine penasehat robo sing disenengi, Wealthfront, gratis kanggo akun miturut $ 5,000. Sing ndadekake papan gedhe kanggo diwiwiti.

Lan yen sampeyan lagi looking for a stockbroker gratis, sampeyan lagi luck. Kompetisi ing papan iki wis dadi panas, sing artine makelar sawetara broker sing ngetokake biaya menyang nol. Robinhood wis dadi trailblazer, nanging malah Firstrade favorit lawas wis bebas biaya.

Alokasi aset
OK, supaya langkah iki kritis. Alokasi aset iku strategi sing dibagi portofolio investasi antarane sawetara kategori aset beda. Iki bisa kalebu saham lan obligasi, nanging uga real estate, investasi alternatif lan malah awis.

Titik alokasi aset kanggo ngurangi risiko sampeyan kanthi netepake portofolio sing beda-beda. Iku mung ora nglebokake kabeh endhog ing siji basket.

Alokasi aset pasti ora ukuran siji sing cocok. Lan ana sawetara cara lan model kanggo nemtokake alokasi sing bener kanggo sampeyan.

Kene ing Investor Junkie, kita cenderung ningkatake model alokasi sing nggunakake Teori Portofolio Modhèrn. Dikenal uga kanthi akronim "MPT," strategi iki mbantu sampeyan ngurangi risiko bali kanthi nggayuh diversifikasi portofolio menyang akeh aset. MPT nyathet yen kelas aset ora ana hubungane karo siji liyane. Minangka siji aset mudhun ing nilai, liyane bisa munggah. Nalika siji zig, zag liyane.

Umumé, penasihat robo nggunakake Teori Portofolio Modhèrn ing algoritma sing bisa nggawé alihan-nggawe alokasi portofolio kanggo panjenengan.

Apa Apa Next
OK, supaya saiki wis dilindhungi dasar-dasar cara investasi, wektu kanggo miwiti! Nanging aja kuwatir - kita ora arep ngilangi kowe. Kene ing Investor Junkie, kita wis nggawe misi kita kanggo mbantu sampeyan saben langkah.

Sanajan sampeyan iku investor DIY lan arep ngunggahake tingkat, sampeyan bakal nemokake artikel babagan kabeh saka derivatif kanggo real estate.

Nanging kanggo wektu iki, iki tugas assignment:

Yen sampeyan investor DIY, pilih broker saham. Kita wis ngrampungake brokerages diskon paling populer online metu ana. Punika minangka panuntun kanggo milih broker dhuwit sing bener, Lan iki babak poker saham favorit kita kanggo investor awal.

Yen sampeyan "nyetel lan lali" investor, pilih penasehat robo. Penasihat Robo wis mbobot demokratis kanggo menehi saran finansial, supaya bisa dipercaya kanggo wong sing ora bisa menehi penasihat tradisional. Penasehat robo gedhe bakal nyathet kahanan sakabèhé: sapira maneh sampeyan kudu nandur modal, suwene sampeyan kudu nandur modal, lan toleransi resiko. Kene penasihat robo favorit kita kanggo 2019.

Elingi, investasi bisa katon minangka wiwitan, nanging ora kudu angel banget. Yen sampeyan nindakake riset lan ketuntasan amarga - lan muter aman karo dhuwit sing entuk dhuwit - sampeyan kudu lunga kanthi cara sing apik kanggo masa depan finansial sing sehat lan kuwat.
Sawetara Sarat kanggo Mangerteni
Apa sampeyan milih kanggo nyewa penasehat robo utawa pindhah piyambak, ana sawetara istilah sampeyan kudu ngerti nalika sampeyan miwiti nandur modal.

Simpenan: Simpenan minangka bagéan saka kepemilikan ing perusahaan. Iki nggambarake pratelan babagan penghasilan lan aset perusahaan. Umumé, nalika perusahaan nindakake kanthi apik, rega saham bakal tuwuh. Lan nalika perusahaan ora ketemu ekspektasi ... uga, iku mudhun. Punika pandhuan kita babagan cara nandur modal ing saham
Bond: Tuku jaminan ngirim dhuwit menyang perusahaan utawa pemerintah (federal, negara, utawa kotamadya). Obligasi duwe tanggal kadewasan ing wektu sampeyan bisa awis lan ngumpulake dhuwit kapentingan.
Mutual Fund: A dana bebarengan ngumpulake dhuwit saka akèh investor lan melu ing aset kayata saham lan obligasi.
Awis: Ya, iku cathetan ijo ing dompetmu. Nanging ing istilah portofolio, awis biasane nuduhake CD (sertifikat simpenan), akun pasar uang utawa tagihan Keuangan.
Rasio beya: Sampeyan bakal weruh istilah iki nalika nerangake dana bebarengan. "Rasio rasio" nuduhake biaya entuk dana, kalebu biaya pangopènan lan administrasi tahunan, uga biaya dana bebarengan kanggo iklan.
Rasio Price-to-Earnings: Nalika ndeleng fundamental saham, rasio-kanggo-pangentukan (utawa P / E rasio) penting. Iku mriksa rega saham perusahaan amarga hubungane karo penghasilan. P / E kurang saka 10 utawa kurang berarti perusahaan ora nindakake kanthi apik. Nanging sing luwih dhuwur ora kudu luwih apik - rasio liwat 25 bisa dadi tandha yen industri bakal ngembang.


Kudu luwih akeh bathi untung lan robot sing aman, ing kene portofolio penasihat ahli dagang ing pasar Forex karo Metatrader 4 (14 pasangan mata uang, 28 robot forex)


https://forexfactory1.com/p/EuHp/

https://forexsignals.page.link/RealTime