Apa bobot tegese tuku utawa ngedol?

Apa Tegese Simpenan dadi Gesang?
Ora, ora ateges stok perlu kanggo nggayuh treadmill kasebut

Yen sampeyan wis tau maca laporan saka analis investasi, sampeyan bisa uga ndeleng saham sing diterangake minangka "keluwihan."
 
Iki ora ateges yen stok perlu kanggo nyabut karbohidrat lan nggebug gym.
 
Ing kasunyatan, iku bener apik kanggo nyedhiyakake stok kanggo "dilabeli."
 
Nanging temtunipun minangka istilah sing mbingungake, utamané manawa paling akeh investor wis biasa kanggo ndeleng luwih "tuku" utawa "ngedol" ratings.
 
Ing pangertèn dhasar, yen analis nyilih saham minangka "bobot entheng", dheweke mikir yen saham bakal tampil apik ing mangsa ngarep. Padha yakin saham kasebut bisa dibayangke lan bisa ngalahake pasar sing luwih jembar lan saham liyane ing sektor kasebut. Ing flipside, rating "underweight" tegese analis mikir kinerja mangsa bakal kurang. Biasane, rating nuduhake kinerja sing diprediksi liwat wulan 6-12 sabanjure. 
 
Siji bisa ndeleng "kegedhen" lan "kurang bobot" minangka sinonim kanggo "tuku" lan "ngedol," nanging ana sing luwih cilik tinimbang iku. Supaya luwih dhisik kita mirsani sistem rating kanggo ngerti ngendi "bobot" lan "bobot" pas.
 
Sistem Rating Tiga lan Lima Tingkat
Kaping pisanan, mesthine bisa dijelasake apa analis bener. Analis saham dipunginaaken dening perusahaan investasi kangge nindakaken riset babagan investasi lan rekomendasi sarana. Biasane, rekomendasi kasebut teka ing wangun rating.
 
Investor uga paling akrab karo sistem peringkat telung "tuku," "ngedol," lan "ditahan." Iku gampang eling amarga menehi panuntun dhumateng apa sing kudu ditindakake investor karo saham.
 
Ora saben perusahaan nggunakake terminologi sing padha, lan sawetara sistem nggunakake limang tingkatan tinimbang telung. Sawetara analis ora nganggo "kegedhen" ing kabeh, nanging nggunakake istilah kaya "metu" "nambah" utawa "nglumpukake." Tinimbang "underweight," padha bisa nggunakake "underperform," "ngurangi" ora ana aturan sing nduduhake rating perusahaan, supaya mbantu dhewe kanggo saben perusahaan.


Kudu luwih akeh bathi untung lan robot sing aman, ing kene portofolio penasihat ahli dagang ing pasar Forex karo Metatrader 4 (14 pasangan mata uang, 28 robot forex)


https://forexfactory1.com/p/EuHp/

https://forexsignals.page.link/RealTime



Umumé, "kabotan" ana ing antarane "tahan" lan "tuku" ing sistem rating limang tingkat. Kanthi tembung liyane, analis seneng saham, nanging rating "tuku" nyaranake dukungan sing luwih kuat. 
 
Nanging enteni! Bakal dadi luwih bingung. Sawetara perusahaan nggunakake rating telung undakan "kurang bobot" "bobot padha" lan "kabotan." Iki amarga sawetara perusahaan ora gelem menehi rekomendasi tuku utawa adol sing jelas. Ing kasus iki, luwih becik ndeleng "kabotan" minangka sinonim kanggo "tuku."
 
Apa Referensi Kanggo Bobot Digunakake
Sampeyan bisa krungu "bobot" sing digunakake ing konteks sing beda-beda, asring ana hubungane karo dandanan portofolio investasi.
 
Umumé, portofolio investasi kudu digawe saka campuran saham lan investasi liyane sing beda-beda, lan sampeyan kudu nyoba supaya ora akeh banget investasi ing sembarang perkara. Yen sampeyan duwe campuran apik kaya iki, tegese portofolio sampeyan bener "imbang." Yen portofolio sampeyan ora seimbang, bisa uga berarti yen sampeyan akeh banget nandur modal ing satunggal bab. Deleng uga minangka "bobot entheng." Yen sampeyan ora duwe investasi tartamtu ing portofolio, sampeyan dianggep "underweight."
 
Supaya apa sing kudu dilakoni karo peringkat analis?
 
Sampeyan uga kudu ngerti yen indeks pasar saham, kayata S&P 500, dibangun adhedhasar kapitalisasi pasar, kanthi saben saham entuk "bobot" tartamtu ing indeks kasebut. Contone, Apple saiki entuk bobot 3.49 persen ing S&P 500 amarga iku salah sawijining perusahaan paling gedhe ing donya.
 
Yen analis nyedhiyakake rating "kabotan" ing saham, dheweke wis menehi saran yen perusahaan ngirim enggal nimbang "bobot" sing luwih dhuwur ing indeks apa wae iku minangka bagéan saka.
 
Sawetara perusahaan investasi bakal nggunakake "bobot" lan "bobot" ing referensi kanggo sektor tinimbang saham tartamtu. Contone, padha bisa ngetokake laporan sing nuduhake yen sektor eceran "bobot entheng," sing artine bakal ngalahake pasar sakabèhé.
 
Ora ana siji wae sing utamané migunani kanggo investor individu rata-rata, Nanging. Kanggo akèh kita, sing paling apik kanggo ndeleng rating "bobot mundhut" mung minangka cara liya kanggo nyadharake sentimen positif babagan saham.
 
Rating Are Just Guides
Kanggo saben saham, bakal ana akeh wong sing menehi pendapat babagan apa investasi sing apik utawa ora. Rating analisa mung minangka salah sawijining informasi sing metu, nyawisake kinerja rega, laporan laba, margin laba, lan informasi keuangan liyane. Ora ana wong sing bisa nuku utawa ngedol dhuwit kanthi dhasar pendapat siji, luwih-luwih amarga analis kerep ora setuju. Mangkono, nresnani apa sing sejatine tegese analis kanthi rating "kabotan" ora migunani banget.